Natuurcamping Frankrijk

10 maart 2023 in Bestemmingen, Camper- en campingtips, Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Frankrijk

Grote natuurliefhebber? Dan zet je vast je campertje liever niet neer op een grootschalige camping. Deze natuurcampings in Frankrijk staan in het teken van groen, rust en uiteraard de natuur. Van bergachtige campings met panorama uitzicht tot de lange zandstranden nabij de Atlantische oceaan en van wijngaarden omringende campings tot in de bossen verscholen campings. Aan iedere natuurliefhebber is gedacht! Ontdek snel de mooiste natuurcampings in Frankrijk. 
Goboony natuurcamping Frankrijk

Top 10 natuurcampings Frankrijk

Frankrijk is wat ons betreft een van de meest perfecte bestemmingen voor een roadtrip met de camper. Niet voor niets vertrekken er in de zomer massa’s vakantiegangers richting du soleil. Allemaal leuk en aardig, maar waarschijnlijk heb je niet zoveel trek in massa’s campers en caravans om je heen. Gelukkig zijn er genoeg prachtige natuurcampings in Frankrijk te vinden. En er valt zoveel te beleven in de buitenlucht! Lees dus snel verder en ontdek de beste natuurcampings van jouw favoriete vakantieland. 

  1. Camping Chez Gendron

Vlakbij de prachtige stad Bordeaux, in het hart van het romantische wijngebied, ligt de eco-vriendelijke Camping Chez Gendron. Een natuurcamping dat wordt gerund door twee Nederlandse eigenaren. Zoals genoemd moeten wijnliefhebbers even opletten, want de camping is gelegen op de grond van een voormalige wijnboerderij. Dat betekent niet alleen heerlijke rust en ruimte, maar ook uit de streek afkomstige wijn dat klaarstaat om voor de camper opgeslokt te worden! Dat is pas vakantie vieren, niet? 

Adres: Chez Jandron S, 33820 St. Palais de Blaye, Frankrijk

 

  1. Camping Le Néri 

Van de wijnstreek over naar de Midi-Pyreneeën in de Gers. Daar vind je namelijk de kleine familiecamping Le Néri. Bourgondiërs en cultuurliefhebbers kunnen hier compleet hun hart ophalen, want de Gers staat stijf van streekproducten als foie gras en confits. Vanaf de camping ben je in mum van tijd in pittoreske stadjes en kun je verschillende kloosters, kastelen en abdijen bezoeken. Persoonlijke aanradertjes zijn het Kasteel van Lavardens of het klooster Abbaye de Flaran. Als kers op de taart kun je lekker zwemmen in het meer waar de camping praktisch naast ligt. 

Adres: ​​Ne Néri, 32380 Mauroux, Frankrijk
Goboony natuurcamping Frankrijk

  1. Camping Huttopia Vallouise

Op 1200 meter hoogte vind je de groene Camping Huttopia Vallouise. Naast het feit dat dit gewoon een hele fijne natuurcamping is, is deze camping een aanrader omdat je vanaf de camping 360 graden panorama uitzicht op de Alpen hebt! Vanaf de camping wandel je dan ook zo de 3500 meter hoge Alpen in, maar het is ook erg leuk om het nabijgelegen dorpje Vallouise te bezoeken. Meer zin in wat waterpret? Ook daar is aan gedacht, want de camping telt maar liefst twee verwarmde zwembaden. En anders kun je altijd nog gaan kajakken, raften, klimmen of paragliden. Keuze genoeg voor de avonturiers onder ons! 

Adres: Les Chambonnettes, 05290 Vallouise-Pelvoux, Frankrijk

  1. Camping Domaine Saint-Laurent

Tussen Carcassonne en Toulouse kun je Camping Domaine Saint-Laurent vinden, een kleine familiecamping. Je komt hier voor ultieme ontspanning, ga lekker aan het zwembad liggen, proef lokale delicatessen op de markt (of in een van de wijngaarden!) of bezoek een van de vele kastelen die de regio rijk is. Toch zin in wat meer actie? Bezoek de prachtige grotten Gouffre Géant de Cabrespine of Grotte de l’Aguzou. Echt adembenemend indrukwekkend! 

Adres: Camping St Laurent Lieu-dit Les Touzets, GPS: lat 43.390 / long 1.827, 11320 Montferrand, Frankrijk

  1. Camping Huttopia Lac de Carcans

Een natuurcamping aan de kust kan natuurlijk ook niet in dit rijtje ontbreken! Daarom neem ik jullie graag mee naar Camping Huttopia Lac de Carcans aan de Atlantische kust in Zuid-West Frankrijk. De camping zelf ligt midden in een prachtig bos, aan het grote meer van Carcans-Hourtin. Hallootjes waterski-, kajak-, waterfiets-, sup-, en windsurf liefhebbers! Wil je toch liever met je voetjes het zoute zeewater in? Dan ligt slechts 6 kilometer verderop de Atlantische oceaan met verschillende prachtige stranden. Je kunt hier goed surfen, maar een mooie fietstocht langs de kustlijn is ook zeker aan te raden. Op de camping verhuren ze zowel gewone als elektrische fietsen, dus je bent van alle gemakken voorzien! 

Adres: Domaine de Bombannes, 33121 Carcans, Frankrijk
Goboony natuurcamping Frankrijk

  1. Camping Les Trexons

In het hart van de Vogezen ligt natuurcamping Les Trexons. De perfecte uitvalsbasis als je een mooie roadtrip door de Vogezen aan het maken bent of gaat wandelen in de Vogezen (vanaf de camping loop je zo de bossen in!). De camping heeft Nederlandse eigenaren en zij staan altijd klaar om je met liefde te verwelkomen in dit mooie gebied. Je kunt kiezen uit staanplaatsen tussen de bomen of op het open veld en uit vrij uitzicht of iets meer privé. De kinderen kunnen lekker uitrazen in het zwembad, terwijl jullie genieten van de wekelijks georganiseerde wijnproeverij. Of ga samen fruit plukken in de pluktuin en marshmallows roosteren bij de gezamenlijke kampvuurplaats.

Adres: 36 Les Trexons, 88430 Gerbépal, Frankrijk

  1. Camping Les Éphélides 

Ik kan Camping Les Ephélides persoonlijk aanraden. Deze natuurcamping wordt gerund door een moeder met haar dochter, wat zorgt voor een persoonlijke, onbezonnen en relaxte sfeer. Ga lekker liggen in een van de hangmatten aan het zwembad, bezoek het historische dorpje in de buurt of onderneem iets actiefs in de omgeving. Eens per week wordt iedereen op de camping uitgenodigd om wat eten mee te nemen en te delen met andere campinggasten, hoe knus?! Daarnaast organiseren ze ook een keer per week een muzikale avond met een lokale muzikant of band, dus vervelen in de avonduurtjes zal zeer zeker niet gebeuren. 

Adres: Avenue de Rieuchaud - Quartier Tuves, 26170 Buis-les-Baronnies, Frankrijk

8. Jardin Josette

Met slechts 10 kampeerplaatsen is het gezelligheid troef bij Jardin Josette. Het terrein bestrijkt ongeveer 5 hectare en geeft je de vrijheid om zelf een plekje uit te zoeken. De boerderijdieren die er rondlopen - denk eenden, kippen, paarden en koeien - zorgen voor een extra idyllisch uitzicht op het glooiende landschap. Deze omgeving leent zich dan ook perfect voor een deugddoende wandeling! Wie écht wil uitrusten en wil genieten van het heerlijke back-to-basics gevoel, is bij Jardin Josette aan het juiste adres. Extra meevaller: het domein wordt uitgebaat door een charmante Belgische die naast een hartelijke gastvrouw, ook even eco-bewust is als haar schrijvende broer Nick Meynen. 

Adres: 8 Rue Mermoz, 02360 Mont Saint Jean, Aisne, Picardië

9. Camping Le Rêve

Zo’n 150 kilometer ten noorden van Toulouse vind je Camping Le Rêve, een ecologische familiecamping waar alles in het teken staat van de natuur. De eigenaars omschrijven hun camping als “een camping die de natuur beschermt en de biodiversiteit bevordert” en dat komt terug in alles wat ze op de camping doen. Zo wordt er dagelijks vers brood gebakken dat verdeeld wordt in zelfgemaakte stoffen zakken en zijn er her en der bijenhotels geplaatst op het kampeerterrein. De camping is bovendien aangesloten bij de LPO, een organisatie die instaat voor de bescherming van vogels en andere kleine dieren. Je zal er dus veel bijzondere vogel- en vlindersoorten spotten!

Adres: Lieudit Revers, 46300 Le Vigan

10. Camping Le Martinet

Camping Le Martinet ligt in het Jura-gebergte in het oosten van Frankrijk. In dit natuurgebied verveel je je geen moment! Zwem in de mooiste meren, ga voor een spannende kanotocht op een van de rivieren of wandel langs indrukwekkende watervallen of ga voor een spannende kanotocht op een van de rivieren. Bezoek zeker ook het stadje Saint-Claude, dat bekend staat om de ambacht van het pijpenmaken. De Jura is bovendien ook een wijnstreek, dus je verblijf is niet compleet zonder een lokaal wijntje te proeven. 

Adres: 39200 Villard Saint-Sauveur, Haut Jura - Franche Comté

Meer inspiratie nodig? We hebben ook een overzicht gemaakt van kleine campings in Frankrijk en hier bekijk je al onze tips voor de bestemming Frankrijk! Toch liever naar een natuurcamping dichterbij huis? Bekijk dan deze natuurcampings in de Ardennen of de top natuurcampings Limburg